Bezkofeinowa kawa specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, 250 g

Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych * 90% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.

Szczegóły

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 24

White Pigeon prezentuje: 

Bogate nuty czekolady i karmelu otwierają się przed tobą w akompaniamencie odświeżającej, kwaskowatej nuty jabłek i cytryn. Wokół ciebie, w powietrzu rozwija się niezwykła słodycz…

Z kolumbijskiego regionu Huila, znanego z wyjątkowych kaw specialty, zielona kawa trafia do Vancouver w Kanadzie, gdzie zlokalizowana jest siedziba Swiss Water Decaf. Po przybyciu na miejsce, przy użyciu najbardziej zaawansowanych technologii na świecie przeprowadzana jest dekofeinizacja – proces ten nosi nazwę firmy, która go stworzyła.

Podczas subtelnej obróbki używana jest tylko czysta woda. Zielone ziarna są zanurzane w ciepłej wodzie, co powoduje rozpuszczenie się kofeiny i cząsteczek smakowych. Potem w tej samej wodzie zanurzona jest nowa porcja ziaren: kofeina się rozpuszcza, jednak smak zostaje w ziarnach, ponieważ woda jest już nasycona cząsteczkami smaku. W ten sposób z kawy pozbywamy się 99,9% kofeiny, zachowując jednocześnie jej aromaty i smaki. Ten delikatny, łagodny proces dekofeinizacji jest stosowany jedynie do najwyższej jakości kaw specialty.

Twój White Pigeon

Podsumowanie: 

Kraj pochodzenia | Kolumbia

Region | Huila

Producent | Swiss Water Decaf

Wysokość upraw | 1000+ m

Odmiana arabiki | Castillo, Caturra, Colombia, Typica

Obróbka | Swiss Water Decaf

Stopień palenia | Średni

Wynik oceny kawy według SCA | 81.5 na 100

Profil smakowy | Jabłka, karmel, cytryna

Zalecane metody parzenia: wszystkie metody parzenia, w tym espresso. 

Składniki: palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specialty: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Specyfikacja techniczna

Kraj pochodzenia:

Rodzaj ziaren kawy:

100% Arabika, Kawa Specialty

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Kawa typ
Kawa rodzaj
Producent
Regiony pochodzenia kawy
Stopień palenia
Kraj pochodzenia
Wynik w skali SCA

81.5000

Metoda dekofeinizacji

Swiss Water

Odmiana Arabica

Caturra, Typica

Cechy kawy

Bezkofeinowa

Rodzaj ziaren kawy

100% Arabika, Kawa Specialty

Wymiary i waga

Waga

Wysyłka

ul. Pańska 77/79, Warszawa
Brak na stanie
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Brak na stanie
ul. Stefana Okrzei 8/U4
Na stanie
Wysyłka krajowa (możliwość zakupu online)
Brak na stanie
Wysyłka międzynarodowa (możliwość zakupu online)
Na stanie

Dodatkowe informacje

Gdzie ta kawa jest wypalana?
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?
Jaka jest różnica między kawą specialty a zwykłą?
Większość kaw bezkofeinowych nie ma smaku, a jeśli go nie ma, to pojawia się nieprzyjemny posmak. A jak jest z tą kawą?
Czy są to w 100% ziarna kawy arabica?

Recenzje

5.00
1 opinie
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Edyta M.

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!