D.
G.
Min.
Sec. opis.
Dane wprowadzone nieprawidłowo.
Bez elektroniki i tylko z jedną ruchomą częścią „9Barista” jest przepięknie prosty.
Zaparzacz do kawy „9Barista” to prawdziwa innowacja i imponujące osiągnięcie inżynierii baristycznej. Zaprojektowany przez fanatyka espresso i inżyniera Williama Playforda, ekspres przygotowuje na kuchence prawdziwe espresso. Jak? Dzięki zastosowaniu tych samych zasad, które można znaleźć w silnikach odrzutowych: wysokich ciśnień, doskonale kontrolowanych temperatur i precyzyjnej inżynierii, aby połączyć to wszystko w jedną całość.
PRAWDZIWE ESPRESSO NA KUCHENCE
W przeciwieństwie do innych zaparzaczy do kawy na kuchenki, „9Barista” stale wytwarza ciśnienie 9 barów w temperaturze 93°C – idealne do parzenia pięknie zbilansowanego espresso wysokiej jakości.
NIEZAWODNOŚĆ
Wykonany z litego mosiądzu, bez elektroniki i ruchomych części (poza sprężyną), „9Barista” został zaprojektowany tak, aby służył przez całe życie.
EFEKTYWNIE I SZYBKO
„9Barista” zamiast saszetek używa świeżo mielonej kawy. Jeśli dodasz koszty, „9Barista” zwróci się w ciągu około roku! Jest też zaskakująco szybki: espresso jest gotowe w zaledwie 3–6 minut.
MAŁY I WSZECHSTRONNY
Zachwycająco kompaktowy „9Barista” działa na każdej kuchence: od płyt elektrycznych, w tym indukcyjnych (wymagany jest dodatkowy adapter), po kuchenki gazowe, a nawet kempingowe!
SPECYFIKACJE
– Rozmiar espresso: ok. 40 ml (duży podwójny shot)
– Ciśnienie parzenia: 8–10 bar (maksymalne ciśnienie: 12 bar)
– Temperatura zaparzania: 90–95°C
– Pojemność kawy mielonej: 15–20 g
– Wymagany młynek: zdecydowanie zaleca się młynek żarnowy przeznaczony do espresso
– Wymagana objętość wody: 110–120 ml
– Czas parzenia: 3–6 min, w zależności od kuchenki
– Zalecany czas ekstrakcji kawy: 25–30 s
– Maksymalny jednorazowy czas użycia na kuchence: 8 min
– Kompatybilny z: kuchenkami gazowymi, indukcyjnymi (z adapterem sprzedawanym osobno), elektrycznymi, tradycyjnymi, kempingowymi
W ZESTAWIE:
– Zaparzacz „9Barista”
– Tamper „9Barista”
– Płyta grzewcza (do użytku na większości kuchenek gazowych; do użytku na kuchenkach indukcyjnych wymagany jest oddzielny adapter indukcyjny)
– Instrukcja
– Zapasowy pierścień zabezpieczający i o-ring
– Naklejki „9Barista”
Wielka Brytania
120 ml
Ręczne ekspresy do espresso / Przenośne, turystyczne ekspresy i zaparzacze do kawy
9Barista
Stal nierdzewna
24 miesiące
Kawa mielona
18 cm
1.8 kg
Adam 12 lipca, 2024
9Baristę mam od roku, powiem tak… kawa /espresso, latte/ wychodzą z tej kawiarki taka jak z ekspresu, po prostu pyszna. Trzeba pilnować by nie zapomnieć wlać wody do dolnego zbiornika. Zawór bezpieczeństwa się otworzy i trzeba go zmienić na nowy. Żeby dobrze wcelować w czas ekstrakcji /25-30 sekund/ warto mieć młynek ręczny, precyzyjnie ustawiany /grubość mielenia/. Dokupiłem też sitko IMS, precyzyjniej wykonane. Warto też używać wody z dzbanka filtrującego wodę oraz odkamieniać 0,5g kwasku cytrynowego całkowicie pozpuszczonego w wadzie /raz na miesiąc do 3 miesięcy, w zależności ile robimy kawy. Można iść w dokupowanie dodatków, ale te co napisałem to minimum w które warto zainwestować
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.