D.
G.
Min.
Sec.
Najwyższe standardy jakości. Na każdym etapie procesu wykwalifikowani specjaliści dokładają wszelkich starań, aby zagwarantować możliwie najwyższą jakość kawy. Plantatorzy starannie zbierają, przetwarzają i sortują ziarna kawy, podczas gdy palarnie wykorzystują swoją wiedzę, aby wydobyć z nich unikalne walory i zapewnić jedyny w swoim rodzaju smak.
Kawa palona w najlepszych palarniach. Kawy Caprisette palone są w palarniach należących do europejskiej czołówki: we Włoszech, Belgii, Holandii i na Litwie. W każdym kraju obowiązują odrębne, unikatowe tradycje, pozwalające uzyskać nieco inne profile smakowe.
Świeżość. Kawa ziarnista Caprisette palona jest w niewielkich partiach, by jak najdłużej zachowała świeżość. Daje to nam pełną kontrolę nad każdym etapem procesu palenia. Rezultat? Każda przygotowana filiżanka kawy cechuje się niezrównaną świeżością i jest pełna subtelnych, naturalnych nut smakowych, które można uzyskać wyłącznie w wyniku perfekcyjnego wypalenia.
Nadaje się do wszelkich metod zaparzania i receptur. Kawa Caprisette smakuje rewelacyjnie w wersji czarnej, z ulubionym mlekiem lub zamiennikiem roślinnym, a także z innymi dodatkami. Wybraliśmy najlepsze odmiany kawy i dostosowaliśmy proces palenia, aby zagwarantować, że smak naparu będzie doskonały niezależnie od metody przygotowania: w ekspresie automatycznym i przelewowym, French Pressie, kawiarce czy praktycznie dowolnym innym narzędziu baristycznym.
Mieszanka brazylijskich ziaren o średnio-ciemnym profilu palenia (80% arabica i 20% robusta), która przypadnie do gustu fanom kawy o tradycyjnym smaku. W aromacie wyczuwalne są nuty masła orzechowego, a w smaku – ciemnej czekolady. Ponadto ta kawa Caprisette pozostawia subtelny posmak orzecha włoskiego, który utrzymuje się na podniebieniu jeszcze długo po jej wypiciu.
Mieszanka kawy z Brazylii i Hondurasu (80% arabica i 20% robusta) z pewnością zadowoli miłośników tradycyjnych smaków. Ta kawa Caprisette ma średnio-jasny profil palenia i charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz pełnym body. Ma też długo utrzymujący się posmak ciemnej czekolady i słodkiego karmelu.
Mieszanka kaw z Brazylii i Ugandy (80% arabica, 20% robusta) o średnim profilu palenia. W każdym łyku wyczuwalne są nuty karmelu, gorzkiej czekolady i pysznych orzechów. Idealnie nadaje się do przygotowywania cappuccino i latte. Wcale nie trzeba jednak dodawać mleka: słodkie nuty tej odmiany przebijają się także w filiżance czarnej kawy.
Mieszanka kaw z Brazylii, Meksyku, Ugandy oraz Indii (80% arabica, 20% robusta) o średnim profilu palenia. Mocna słodycz czekolady, nuty suszonych owoców i delikatne akcenty jagód zapewniają wyjątkowe doznania smakowe.
Kawa Caprisette palona we Włoszech, w skład której wchodzi mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren kawy 100% arabica z Brazylii, Meksyku, Indii i Etiopii. Ma średni profil palenia. To prawdziwa uczta dla zmysłów, z nutami słodkiego karmelu, dobrego likieru i intensywnego kakao.
Ręcznie wyselekcjonowaliśmy najsłodsze ziarna brazylijskiej kawy i wybraliśmy dla nich średni stopień palenia, aby jeszcze mocniej uwydatnić ich naturalną słodycz. W ten sposób uzyskaliśmy kawę 100% arabica z wyczuwalnymi nutami mlecznej czekolady, karmelu i migdałów.
Mieszanka ziaren kawy 100% arabica z Brazylii i Hondurasu to perfekcyjna propozycja dla miłośników subtelnych smaków. Ma średnio-jasny profil palenia i charakteryzuje się słodkimi aromatami jagód i karmelu połączonymi z subtelnymi nutami smakowymi ciemnej czekolady.
Mieszanka kawy z Brazylii i Wietnamu (45% arabica, 55% robusta!) o średnim profilu palenia, która zapewni Ci upragniony zastrzyk energii. Ponadto ta kawa Caprisette jest niezwykle smaczna. Można w niej wyczuć nuty gorzkiej czekolady, prażonych orzechów i przypraw. Z pewnością sięgniesz po niejedną filiżankę!
Ta kawa bezkofeinowa o średnio-ciemnym profilu palenia łączy w sobie najlepsze ziarna arabiki i robusty z Brazylii, Gwatemali oraz Indii. Charakteryzuje się wyjątkowo harmonijnym smakiem z nutami orzechów nerkowca, kakao i drzewa.
Te kapsułki do ekspresu CHiATO o intensywności 8/10 przeznaczone są do przygotowywania małych, ale mocnych porcji kawy. Mieszanka arabiki i robusty użyta w kapsułkach charakteryzuje się subtelnymi nutami ciemnej czekolady, orzechów i śliwek. W posmaku daje się odczuć słodycz.
Jeśli lubisz delektować się kawą nieco dłużej, pokochasz CHiATO Lungo (intensywność: 6/10). Przygotowana kawa ma bogaty aromat, wyważony smak i ma na wierzchu warstwę sztywnej cremy.
Te kapsułki do Dolce Gusto® CHiATO stanowią połączenie wyrazistego espresso i gładkiej, słodkiej mlecznej pianki, które przypadnie do gustu miłośnikom klasycznego włoskiego cappuccino. Słodki, śmietankowy napój przygotowuje się przy użyciu dwóch kapsułek. Kapsułka z kawą zawiera mieszankę arabiki i robusty, natomiast kapsułka z mlekiem składa się z odtłuszczonego mleka z cukrem.
Kawa CHiATO, która łączy w sobie mocną kawę z gładką pianką mleczną. Z pewnością zadowoli osoby preferujące napoje na bazie mleka z odrobiną „charakteru”. Przygotowany napar ma przyjemną konsystencję, którą z pewnością będziesz rozkoszować się raz za razem. Jedna kapsułka zapewnia połączenie bogatej kawy i gładkiego mleka.
Karmelowa, kremowa, bogata w smaku i subtelnie słodka kawa, której nie można się oprzeć! Delektuj się połączeniem słonego karmelu, wyrazistej kawy i słodkiego mleka.
Gładkie, kremowe, słodkie kakao stworzone z myślą zarówno o dzieciach, jak i dorosłych, którzy chcą sobie dogodzić. Idealnie sprawdzi się w chłodny wieczór, mroźne popołudnie, długi weekendowy poranek lub zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego!
Filiżanka aromatycznej kawy i łyżka Irish Cream… Czy może być coś lepszego? Tak! Spróbuj je ze sobą połączyć! Kremowa, gładka i uwodzicielska – to nasza kawa mielona CHiATO Irish Cream.
Słodkie nuty prażonych orzechów laskowych w filiżance? Poproszę! Kawa aromatyzowana CHiATO Hazelnut pozwoli Ci przygotować napar, który smakuje jak chrupiące ciasto z kremem orzechowym.
Kawa karmelowa
Smak, który dzięki aromatom słodkiego, kremowego toffi i roztopionego cukru, przypomina świeżo upieczone ciastko z karmelowym nadzieniem. Ta kawa jest przyjemnie słodka, bogata w smaku i niesamowicie aromatyczna.
CHiATO Amaretto ma słodki, orzechowy smak, charakterystyczny dla tego włoskiego likieru. Przygotuj się na prawdziwą feerię smaków: aromat migdałów, pestek moreli i wanilii sprawia, że amaretto idealnie komponuje się z kawą najwyższej jakości.
Kremowa, gęsta i przyjemnie słodka kawa CHiATO Crème Brûlée, jak sama nazwa wskazuje, powstała z połączenia aromatycznej kawy i klasycznego francuskiego deseru. Możesz rozkoszować się nią samodzielnie lub przygotować wyjątkowy napój: wystarczy dolać mleka lub preferowanego zamiennika roślinnego i już można delektować się crème brûlée latte macchiato!
Etiopia, Uganda i Marcala to miejsca, w których uprawia się kawę wyjątkowej jakości. Napar przygotowany z ziaren kawy speciality Black Crow White Pigeon pozyskiwanej w tych rejonach to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. W ich profilu sensorycznym wyczuwa się owoce, kwiaty, herbatę i wino, z iście soczystym finiszem.
Ten rodzaj kawy zyskuje ostatnio na popularności. Na stale rozrastających się farmach w Mjanmie i Wietnamie coraz częściej uprawia się ziarna klasy premium. Kawa z Azji ma charakterystyczne nuty smakowe, wśród których możemy wymienić gorycz, przyprawy, czekoladę, tytoń, czerwone wino, a nawet drzewo.
Oto kawa Black Crow White Pigeon, który stanowi świetny punkt startowy dla osób chcących poznać zalety odmian speciality! Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę, sięgnij po ziarna z Brazylii lub Kolumbii. Z pewnością zakochasz się w ich naturalnej słodyczy połączonej z nutami czekolady, orzechów i owoców. Kawy z Ameryki Południowej charakteryzują się najczęściej niższą kwasowością niż odmiany afrykańskie, a poza tym są mniej intensywne niż azjatyckie.
Prawdziwa gratka! W państwach z tego regionu, od Gwatemali po Nikaraguę, uprawia się ziarna o szerokiej gamie smaków: od owoców tropikalnych po orzechy. To, co łączy wszystkie kawy z Ameryki Środkowej, to unikatowy profil sensoryczny i wyjątkowy charakter.
Mieszanka ziaren kawy arabica pochodzącej z Etiopii i Tanzanii. Mieszanki kaw speciality Parallel z tych zróżnicowanych regionów charakteryzują się lekkością dopełnioną tropikalnymi aromatami jagód, herbaty, owoców i kwiatów, a także subtelnymi nutami wina...
Wypróbuj mieszankę kawy arabica zawierającą ziarna z upraw w Indiach i Papui Nowej Gwinei. Ta kawa Parallel jest wytrawna i pikantna, a w jej smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao, goździków i suszonych owoców.
Oto przepyszna mieszanka kawy arabica single-origin z Salwadoru i Brazylii! Charakteryzuje się cudownymi nutami czekolady, orzeszków ziemnych, drzewa i kwiatów.
Niezależnie od tego, jaką metodę lubisz najbardziej, kawa mielona jest zawsze gotowa, by można było się nią cieszyć. Nie dziwi więc fakt, że jest to najpopularniejszy wybór wśród miłośników kawy. Używając wysokiej jakości zmielonych ziaren, możesz zaparzyć pyszny napar szybko i wygodnie.
Kawa sypana dostępna jest w wielu wariantach. Toteż szukając tej właściwej, ważnym jest, by wiedzieć, co wyróżnia niektóre odmiany na tle innych. Chcąc rozwinąć najcenniejsze cechy naparu, musisz wybrać odpowiednią odmianę, stopień palenia, grubość mielenia i metodę parzenia. Dobra kawa mielona może zrobić różnicę, niezależnie od tego czy jesteś doświadczonym koneserem, czy kompletnym nowicjuszem. Poznanie kluczowych kryteriów wyboru na pewno ci pomoże!
Każda kawa sypana zaczyna jako ziarna, te zaś przynależą zazwyczaj do jednej z dwóch odmian: arabica lub robusta. Kawa mielona 100% arabica jest zazwyczaj delikatniejsza, bardziej subtelna, naturalnie słodka. Z drugiej strony kawa mielona robusta cechuje się intensywnością, goryczą i wyższą zawartością kofeiny. Ze względu na intensywność rzadko kiedy na sklepowych półkach spotkasz 100% robustę–dostępne są jednak liczne mieszanki arabiki z robustą: w duecie tworzą wyjątkowo zbalansowany napar. Oprócz typu kawy jest jeszcze kilka innych kryteriów, o których należy pamiętać wybierając odpowiednią dla siebie kawę mieloną:
Stopień palenia twojej kawy może być jasny, średnio–jasny, średni, średnio–ciemny lub ciemny. Im jaśniejszy wypał, tym bardziej owocowy i kwaskowaty napar. Jasno palone kawy mielone są idealne do ekspresów i ręcznych zaparzaczy przelewowych. Jeśli chodzi o ciemno palone odmiany, charakteryzują je zazwyczaj przyjemne, gorzkawe nuty czekolady i likieru.
Kawę sypaną można zmielić bardzo drobno, drobno, średnio, grubo bądź też bardzo grubo. Różne grubości mielenia należy dopasować do różnych metod parzenia. Na przykład urządzenia przelewowe wymagają użycia średniego lub grubego przemiału (zbyt drobne mielenie może dać zbyt gorzki lub zbyt kwaśny napar). Do parzenia bezpośrednio w kubku najlepiej sprawdzą się drobniej mielone kawy.
Gdy odkrywasz świat parzenia, na twojej drodze stanie kawa sypana różnego typu, jak i wiele różnych metod parzenia. Jedną z nich jest klasyczna technika espresso. By uzyskać prawdziwie pyszny, bogaty w smaku napar tego typu, konieczna jest odpowiednia kawa pod espresso. Najlepiej parzyć ją z użyciem ciemniej palonej kawy: ta nada intensywności i wyrazistości, które są niezbędne do dobrego espresso. Dobrym pomysłem będzie też użycie mieszanek odmian arabica i robusta, które charakteryzuje odpowiedni balans między subtelnością a mocą.
Pamiętaj, że ekspresy ciśnieniowe również wymagają odpowiedniego mielenia. Wszystko ze względu na szybkość tej metody i wysokie ciśnienie, używane podczas parzenia. Kawa mielona zbyt drobno może skutkować gorzkim naparem. Natomiast gruby przemiał stworzy słabą, pozbawioną smaku kawę.
Właściciele ekspresów lub zaparzaczy przelewowych wiedzą, jak łatwo jest przygotować napar filtrowany przy użyciu kawy zmielonej. Kawa do przelewu wymaga jednak, by przy jej wyborze pamiętać o kilku kwestiach. By cieszyć się pełnym smaku naparem, sięgnij po kawy mielone średnio lub jasno. Grubość mielenia jest równie ważna: jeśli chodzi o kawy przelewowe, najlepiej użyć takich mielonych średnio lub grubo. Kawa sypana zmielona zbyt drobno może dać napar zbyt gorzki lub kwaśny.
Metody przelewowe nadają się również idealnie do najwyższej jakości odmian specialty. Znane są z odkrywania najmniejszych niuansów smakowych ukrytych w każdym ziarnie. Nie każdy lubi jednak odważny, owocowy smak kaw specialty. Jeśli należysz do tych osób, polecamy kawową mieszankę z linii Parallel lub Caprisette.
Jeśli szukasz krótkiej odpowiedzi na pytanie, czym jest kawa speciality (specialty coffee), to, mówiąc wprost, kawa najwyższej jakości na świecie! By kwalifikować się jako „specialty”, ziarna muszą zostać ocenione na przynajmniej 80 na 100 możliwych punktów przez certyfikowanych degustatorów ze Specialty Coffee Association. Takie kawy nie są zazwyczaj mieszane: są wystarczająco wyjątkowe i pełne smaku, by zachwycać same w sobie.
Kawa mielona specialty to zazwyczaj kawa single origin. Oznacza to, że pochodzi z tego samego regionu, lub nawet tej samej uprawy. Ci, którzy szukają czegoś pomiędzy zwykłymi kawowymi mieszankami, a kawami specialty ucieszą się odkrywając naszą linię mieszanek Parallel.
Każda kawa mielona posiada wyjątkowe smaki i aromaty, a różne metody parzenia odkrywają je w różny sposób. Oto kryteria, które warto wziąć pod uwagę używając konkretnych urządzeń w domu:
Kawa do ekspresu, niezależnie od tego, czy jest to ekspres ciśnieniowy czy przelewowy, wymaga wzięcia pod uwagę grubości mielenia i stopnia palenia. Gdy w grę wchodzi kawa do ekspresu ciśnieniowego (zarówno kawa mielona do ekspresu kolbowego, jak i do ekspresu automatycznego), przychylaj się ku kawie mielonej oznaczonej jako “przeznaczona do espresso”, najlepiej pomiędzy średnim a ciemnym wypałem. Dzięki temu masz pewność, że przemiał jest odpowiedni do parzenia espresso. Kawa do ekspresu przelewowego powinna być natomiast przygotowana z użyciem średnich lub jasnych wypałów. Oferują one balans smaków bez goryczy kawy ciemno palonej. Przemiał średni i gruby będą idealne, by zapobiec zbytniej kwasowości naparu.
Właściciele kawiarek mogą cieszyć się niezwykłą wolnością: opcją dla nich jest każda kawa, od tych palonych jasno, aż po te ciemne. Jeśli wolisz subtelne, lekkie smaki, twoim wyborem powinna być kawa sypana palona średnio lub jasno. Fani intensywnych, gorzkich naparów pokochają ciemno palone kawy mielone. Jeśli chodzi o grubość mielenia, gdy w grę wchodzi kawa do kawiarki najlepiej sprawdzi się przemiał średni i gruby. Dzięki temu zaparzysz bogaty w smaku, kremowy napar, a w końcu o to chodzi w kawiarce! By ukrócić poszukiwania, użyj po prostu kawy mielonej Bialetti, która została stworzona do tej metody parzenia.
Ten zaparzacz można sparować z szeregiem kaw mielonych, więc musisz jedynie zrobić to, co podpowiada ci twój gust. Jeśli twoja kawa French press palona jest nieco ciemniej, napar będzie przyjemnie gorzki, o pełniejszym body. Kawa sypana o średnim i jasnym wypale zadowoli fanów subtelnych, słodkich smaków. Jeśli chodzi o grubość mielenia, zasada jest prosta: im drobniejszy przemiał, tym bardziej intensywny smak: jeśli wolisz delikatne napary, wybierz kawę mieloną grubiej. Szukając balansu między wyrazistością a subtelnością, miej oko na kawy mielone średnio.
Właściciele Chemexa powinni wybrać kawę mieloną o średnim lub jasnym stopniu palenia: dzięki temu odkryją słodkie, subtelne nuty odkryte w ich kawie, czyli to, czego szuka większość fanów tej metody. Kawa Chemex powinna cechować się średnim stopniem mielenia. Jeśli szukasz idealnego wyboru, przyjrzyj się naszej ofercie mielonych kaw specialty.
Jeśli używasz zaparzacza przelewowego lub dripa (jak Hario V60, omówiony wyżej Chemex, itd.), wybierz mielone średnio kawy o jasnym lub średnim stopniu palenia. Kawa do zaparzaczy przelewowych to zaproszenie do świata najsubtelniejszych, najczystszych smaków kaw przelewowych. Jeśli chcesz spróbować, jak smakuje kawa sypana parzona ciemniej, pamiętaj, że może to skutkować bardzo gorzkim naparem. Ta sama zasada tyczy się drobnych grubości mielenia.
Jeśli chodzi o tę metodę parzenia, miłośnicy subtelnych smaków powinni wybrać kawę paloną średnio. Ci, którzy szukają czegoś bardziej owocowego i kwasowego pokochają palone jasno kawy mielone, podczas gdy odmiany palone ciemno zadowolą miłośników przyjemnej goryczy. Wybrana grubość mielenia jest natomiast kwestią indywidualnych preferencji. Kawa do Aeropressu mielona drobniej da mocniejszy napar, podczas gdy grubszy przemiał poskutkuje bardziej delikatnymi smakami.
Pyszne kawy wcale nie muszą być gorące–fani cold brew wiedzą o tym doskonale. Pamiętaj, że aby uzyskać najbardziej wyraziste smaki i uniknąć niepotrzebnej goryczy, twoja kawa do cold brew musi być zmielona średnio lub grubo. Fani słodszego cold brew powinni wybrać ziarna palone średnio. Miłośnicy zbalansowanej kwasowości sięgną natomiast po jasne wypały, a ci, którzy wolą mocny napar wybiorą odmiany palone ciemno.
Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie możesz przyjmować kofeiny, albo po prostu chcesz cieszyć się kubkiem kawy po południu, idealną opcją jest kawa sypana bez kofeiny. Oferta Przyjaciół Kawy obejmuje liczne kawy bezkofeinowe, dekofeinizowane z użyciem naturalnych metod.
Z myślą o fanach naparów bezkofeinowych, do naszej linii Caprisette dodaliśmy odmianę bezkofeinową o nazwie Lullaby Decaf. Ta aromatyczna, delikatna kawa bezkofeinowa mielona posiada cudowne nuty orzechów nerkowca, które mieszają się z akcentami kakao i drewna. Jeśli lubisz organiczne kawy mielone, spróbuj wyjątkowej odmiany mielonej od Charles Liégeois. Właściciele kawiarek pokochają Perfetto Moka Decaf od marki Bialetti, którą charakteryzuje subtelny smak, przyjemny aromat i idealna intensywność.
Coraz większa ilość ludzi szuka praktycznych, pysznych prezentów: to dlatego kawa mielona jest częstym wyborem podczas odwiedzania przyjaciół czy ukochanych. Podczas gdy kawa ziarnista może być ryzykowną opcją (co jeśli obdarowana osoba nie posiada w domu młynka?) pyszna kawa sypana to prezent, z którym nie da się nie trafić. Jeśli szukasz idealnego podarunku, rzuć okiem na nasze zestawy kaw. W naszej ofercie znajdziesz zarówno takie składające się z tego samego typu kawy, jak i zestawy obejmujące kilka różnych odmian, by zaimponować nawet najbardziej wybrednym koneserom.
W naszej ofercie znajdziesz różnorodne kawy mielone stworzone przez nas, Przyjaciół Kawy. Pochodzące z różnych kątów świata, o różnych stopniach palenia i grubościach mielenia, przeznaczone do różnych metod parzenia, bezkofeinowe, a nawet organiczne… Na pewno znajdziesz tu coś dla siebie.
Caprisette. Bestsellerowa linia Przyjaciół Kawy, pełna bogatych aromatów i delikatnych nut owoców i jagód. Kawa sypana Caprisette jest idealna zarówno dla oddanych fanów kaw czarnych, jak i dla tych, którzy preferują mleczne napary.
CHiATO. Posiadamy również całą linię kaw aromatyzowanych, idealnych do Aeropressu. Bogate smaki crème brûlée, orzechów włoskich, likieru amaretto, Irish cream, i karmelu, kawa smakowa mielona CHiATO uczyni codzienne rytuały słodszymi i jeszcze pyszniejszymi.
Parallel. Wyrusz w zapierającą dech w piersiach podróż po smakach i aromatach z linią dedykowaną regionom uprawnym kawy: Afryce, Azji i Amerykom. Kawy single–origin z linii Parallel idealnie sprawdzają się w połączeniu z Chemexem czy zaparzaczami cold brew.
Black Crow White Pigeon. Odkryj niezrównaną gamę smaków: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut aż po lekkie, subtelne aromaty. Kawa mielona speciality z linii Black Crow White Pigeon również jest idealna do Chemexu i zaparzaczy cold brew.
Potrzebujesz pomocy?
Podjęcie właściwego wyboru sprawia ci trudność? Może chcesz zobaczyć, jaka jeszcze kawa znajduje się w naszej ofercie? Zawsze możesz odezwać się do konsultantów Przyjaciół Kawy po dodatkową pomoc: napisz do nas lub zadzwoń, a odpowiemy na twoje pytania. Możesz też wpaść do jednego z naszych fizycznych sklepów, gdzie poczęstujemy cię pyszną kawą i wskażemy najlepsze odmiany kawy mielonej dla ciebie.
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.