Konserwacja ekspresu do kawy zawsze zależy od tego, jak często jest on używany. Rozróżnia się następujące częstotliwości:
Codzienna konserwacja: Czyszczenie tacki na fusy kawowe (jej pojemność jest podana w specyfikacji technicznej produktu) Płukanie rurek Mycie systemu mlecznego.
Okresowa (raz w miesiącu/tygodniu): Czyszczenie jednostki zaparzającej (z wyjątkiem ekspresów do kawy JURA). Czyszczenie systemu mlecznego płynem antybakteryjnym (można częściej)
Okresowo (raz lub dwa razy w ciągu 2 miesięcy): Pozostałości kawy należy usuwać co 200 filiżanek Odkamienianie należy przeprowadzać mniej więcej co 50-60 litrów, jeśli nie jest używany filtr
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.