Ekspresy do kawy do domu

Duża różnorodność ekspresów do kawy zarówno dla miłośników espresso lub kawy czarnej, jak i miłośników kawowych napojów z mlekiem. Ekspresy do kawy JURA cechują się wysoką jakością, a ich stylowy wygląd pasuje do każdy kuchni!

Ekspresy do kawy

Automatyczne ekspresy do kawy JURA są utożsamiane z najlepszą jakością kawy, prostą obsługą i doskonałym wzornictwem. JURA oferuje szeroki wybór specjałów kawowych za naciśnięciem jednego przycisku – zawsze ze świeżo mielonej kawy, nie z kapsułki.

Swiat-ono

Idealny ekspres na jedną filiżankę przeznaczony dla tych, którzy kochają kawę, cenią wysoką jakość i dbają o środowisko.
Więcej niż automatyczny ekspres do kawy: ONO oferuje naprawdę wyjątkowe chwile przy kawie.

Akcesoria

Idealnie dopasowane do automatycznych ekspresów do kawy JURA akcesoria i dodatki umożliwiają przyrządzanie wyśmienitych specjałów kawowych w filiżance i gwarantują doskonałą przyjemność picia kawy.

Produkty do konserwacji

Ponieważ ekspresy do kawy JURA w dużej mierze radzą sobie z tym same – pozostaje tylko czyszczenie systemu mleka i okresowe odkamienianie, aby kawa zawsze była najwyższej jakości!

O firmie Jura

JURA została wielokrotnie nominowana i nagradzana w dziedzinie technologii – głównie za innowacyjność i design. Te szwajcarskie ekspresy do kawy łatwo rozpoznać po ich eleganckim, klasycznym wyglądzie. Ekspresy te są też cenione za wygodną obsługę i specjalnie zaprojektowane menu, dopasowane do rynku (w różnych językach).

Tak działa automatyczny ekspres do kawy JURA

Perfekcyjny specjał kawowy za naciśnięciem jednego przycisku – świeżo mielony, nie z kapsułki. Ale co dzieje się po wybraniu specjału kawowego? Prześledź proces przyrządzania kawy, zaglądając do automatycznego ekspresu do kawy JURA: od mielenia na świeżo, poprzez parzenie, aż po efekt w filiżance. Poznaj złożone współdziałanie technologii, które dbają o doskonałe doznania podczas picia kawy.

Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Aby zapewnić optymalnie zmieloną kawę do każdego oddzielnego specjału, inżynierowie z firmy JURA opracowali młynek Product Recognising Grinder (P.R.G.). Sterowany elektronicznie wielostopniowy wysokowydajny młynek stożkowy ustawia się indywidualnie na wcześniej zdefiniowany stopień zmielenia – o wiele szybciej niż byłoby to możliwe ręcznie. Stopień zmielenia sięga od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania małych klasyków po grubo mieloną do przedłużonych specjałów.

Różne procesy parzenia

Idealny czas ekstrakcji jest decydującym czynnikiem dla uzyskania optymalnego rezultatu: Czas kontaktu pomiędzy wodą a kawą mieloną jest wystarczająco długi, aby uwolnić składniki aromatyczne z kawy mielonej, ale na tyle krótki, aby nie wypłukać substancji gorzkich i kwasów garbnikowych.

Dlatego oprócz standardowego procesu parzenia firma JURA opracowała Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®) dla krótkich specjałów, takich jak ristretto lub espresso, oraz funkcję One-Touch Lungo dla długich specjałów. Do przyrządzania specjałów Cold Brew według metody espresso służy Cold Extraction Process.

Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) z wkładem filtra CLARIS Smart

98% kawy stanowi woda. Świeża, zimna woda jest zatem niezbędna do uzyskania doskonałej kawy. Podgrzewanie wody powoduje osadzanie się kamienia. JURA oferuje inteligentne rozwiązanie w postaci wkładu filtra CLARIS:

  • Chroni urządzenie przed złogami kamienia i przedłuża jego okres eksploatacji.
  • Urządzenie nie musi być odkamieniane.
  • Gwarantowana jest niezmiennie wysoka jakość wody, a tym samym kawy.
  • Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) automatycznie wykrywa włożenie filtra.
System mleczny

Specjały kawowe takie jak cappuccino, latte macchiato i inne są uszlachetniane mlekiem lub pianką mleczną. Dzięki rewolucyjnej technologii gładkiej pianki innowacyjne dysze do spieniania mleka firmy JURA przygotowują przewiewną piankę mleczną o drobnych porach i długotrwałej konsystencji lub po prostu podgrzewają mleko do żądanej temperatury.