Skip to content

Przyłącz się do nas na filiżankę kawy w Afryce!

 

Koneserzy kawy często uważają kawę afrykańską za najlepszą na świecie. Żywa, orzeźwiająca, owocowa, jagodowa, słodka, soczysta – jest po prostu stworzona do picia w gorące, letnie dni!

 

  • Poczuj świeżość i lekkość lata
  • Ciesz się smakiem owoców i jagód
  • Parz gorące i zimne napoje kawowe
[siteorigin_widget class=”Custom_Button_with_url”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Smaki afrykańskiej kawy

Zauroczeni smakiem Afryki, entuzjaści kawy podróżują tam w poszukiwaniu nowych odmian, mając nadzieję na odkrycie nieznanych dotąd smaków kawy. Nie jest to zaskoczeniem: Afryka jest nie tylko ojczyzną ludzkości, ale także ojczyzną kawy. Wciąż kryje się tam wiele nieodkrytych podgatunków arabica. Co więcej, afrykańska kawa potrafi oczarować każdego swoimi niespodziewanymi smakami i aromatami, sprawiając, że kawosze z niedowierzaniem wykrzykują: “Czy to naprawdę jest kawa?!”. Wybierzmy się zatem w podróż po królestwie afrykańskich smaków kawy, popijając po drodze kawy pochodzące z różnych regionów Afryki!

Kawa z Etiopii

Kombinacje smaków i aromatów charakterystycznych dla kawy etiopskiej z pewnością przyprawią Cię o zawrót głowy! Przypomina to najlepsze wino lub herbatę. W przygotowanej filiżance odkryjesz żywe nuty jagód, wanilii, cytryny, Earl Grey, jaśminu… Wypij łyk i daj się zaskoczyć!

[siteorigin_widget class=”Custom_Button_with_url”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]

Kawa z Kenii

Kawa kenijska jest szczególnie wyrazista. Dominują w niej “cięższe” nuty owocowe i jagodowe: czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, żurawina, śliwka, słodko-kwaśny grejpfrut… Jeśli chcesz się przekonać, na czym polega owocowa kwasowość powszechnie uwielbiana przez koneserów kawy, to właśnie tej kawy powinieneś spróbować.

[siteorigin_widget class=”Custom_Button_with_url”][/siteorigin_widget]

Kawa z Rwandy

Kawa z Rwandy jest niezwykle orzeźwiająca, słodka i soczysta. Rozwijają się w niej egzotyczne kombinacje smakowe: smaki dojrzałych czerwonych jagód, pomarańczy i jabłek łączą się z nutami ciemnej czekolady, tak charakterystycznymi dla kawy z tego regionu. To z pewnością zachwyci miłośników egzotycznych smaków!

[siteorigin_widget class=”Custom_Button_with_url”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]

Najczęściej zadawane pytania

Wciąż nie jesteś pewien, czy smak afrykańskiej kawy jest czymś, co Ci się spodoba? Nie możesz się zdecydować, czy powinieneś najpierw spróbować ziaren kawy z Etiopii, Kenii czy Rwandy? Zapoznaj się z najczęściej zadawanymi pytaniami na temat kawy afrykańskiej – być może pomogą Ci one podjąć ostateczną decyzję.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Accordion_Widget”][/siteorigin_widget]