Odkryj tę pikantną mieszankę całkowicie naturalnych zapachów ze Wschodu! Baza czarnej herbaty Assam jest tu wzbogacona o cynamon, imbir, kardamon i czerwone ziarna pieprzu. Podobnie jak wszystkie mieszanki od “Babingtons”, receptura “Karha Chai” jest unikalna i przygotowana ze starannie pozyskiwanych składników, wszystkie mieszane i pakowane w Wielkiej Brytanii.
Charakterystyka smaku:
Smak: aromatyczny i pikantny
Dominujące nuty: cynamon, imbir, kardamon, czerwony pieprz
Kolor: średnio brązowy
Dobrze komponuje się z: pikantnymi potrawami, curry, kanapkami z kurczakiem i bekonem
Sposób przygotowania:
Temperatura: 95 °C
Napar: 3-4 minuty
Wskazówka: można pić samą lub z odrobiną mleka i/lub cukru. Herbata ta świetnie nadaje się również jako napój mrożony.
Składniki: Indyjska czarna herbata Assam (60%), przyprawy (imbir, cynamon, kardamon, czerwony pieprz).
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnym pojemniku, w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
***
O Babingtons:
W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tym czasie herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna: można ją było dostać jedynie w aptekach. Ryzyko jednak się opłaciło i Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Obecnie firma sprzedaje swoje doskonałe herbaty na całym świecie. Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka firmy herbacianej, “Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy wyjątkowe doświadczenie i historię “Babingtons” w filiżance”.
Na razie nie ma opinii o produkcie.