D.
G.
Min.
Sec.
Dane wprowadzone nieprawidłowo.
Ekspres do kawy „Bean-to-cup” Melitta „CI Touch®” jest niezwykle funkcjonalny. Przygotowuje do 10 różnych napojów kawowych. Możesz cieszyć się dwoma kawami mlecznymi, przygotowanymi w jednym czasie. 2 oddzielne pojemniki na kawę pozwalają na użycie 2 rodzajów ziaren. 4 profile użytkownika umożliwiają utworzenie 4 indywidualnych menu z przepisami. Wygodny ekran sterowania i automatyczne programy konserwacji sprawiają, że korzystanie z tego ekspresu do kawy jest prawdziwą przyjemnością.
10 PRZEPISÓW KAWOWYCH ZA JEDNYM DOTKNIĘCIEM
Ekspres do kawy przygotowuje 4 klasyczne napoje kawowe, takie jak: espresso, czarną kawę, cappuccino i latte macchiato oraz 6 popularnych: ristretto, lungo, americano, espresso macchiato, latte i cafe au lait.
2 PORCJE KAWY MLECZNEJ W JEDNYM CZASIE
Ekspres do kawy nie tylko przygotowuje 2 porcje czarnej kawy na raz, ale również 2 porcje napojów z mlekiem.
2 POJEMNIKI NA KAWĘ NA RÓŻNE RODZAJE ZIARNA
Pojemnik na ziarna kawy jest podzielony na dwie części, dzięki czemu można użyć 2 różnych rodzajów ziaren. Za pomocą przełącznika obok pojemnika na ziarna kawy wybierz, z którego pojemnika będziesz korzystać z ziaren.
AUTENTYCZNY PROCES PRZYGOTOWANIA KAWY
Napoje kawowe przygotowywane są według autentycznych przepisów, dodając składniki w określonej kolejności. W przygotowaniu latte macchiato espresso dodaje się po mleku i piance mlecznej do cappuccino – na odwrót.
4 PROFILE UŻYTKOWNIKA
Nawet czterech użytkowników ma możliwość stworzenia własnego menu oraz zapisania przepisów na napoje kawowe według własnych upodobań.
KOLOROWY WYŚWIETLACZ
Dzięki kolorowemu ekranowi i wyraźnym ikonom na panelu dotykowym, ekspres do kawy jest bardzo łatwy w obsłudze.
SUPER CICHY MŁYNEK DO KAWY
Niezależnie od tego, czy jest to wczesny poranek, czy późny wieczór, korzystaj z ekspresu do kawy, nie bojąc się o hałas. Jest to jeden z pierwszych ekspresów do kawy na rynku, który otrzymał nagrodę Quiet Mark.
ŁATWA KONSERWACJA
Automatyczne programy płukania, czyszczenia i odkamieniania pomagają zapewnić idealną higienę urządzenia. Możliwe jest użycie filtra wody (wymieniajac go regularnie, nie musisz pamiętać o odkamienianiu, wykonując ten proces tylko raz lub dwa razy w roku, profilaktycznie).
15 BAR
Niemcy
Tak
Kolorowy
1.8 l
140 mm
16
2
4
Automatyczny
Melitta
Czarny
24 miesiące
Kawa mielona, Kawa ziarnista
Automatyczny system mleczny z wężykiem
Stalowe
1450 W
4006508217793
Pasywny
angielski, Duński, estoński, fiński, Francuski, Hiszpański, Koreański, litewski, łotewski, niemiecki, Norweski, polski, rosyjski, Szwedzki, Turecki, Ukraiński, Włoski
Przyciski
270 g
135 g
10
5
Programowalny
3
47 cm
34 cm
25.5 cm
8.7 kg
Gorąca woda, Gorące mleko, Mleczna pianka
Americano, Café au lait, Cappuccino, Espresso, Espresso Macchiato, Kawa czarna, Latte, Latte Macchiato, Lungo, Ristretto
(*Producent zastrzega sobie prawo do zmiany elementów wchodzących w skład zestawu bez uprzedzenia*), Filtr do wody, Miarka do mielonej kawy, Pasek testowy do pomiaru twardości wody, Pojemnik na mleko
1. Pierwszym możliwym powodem jest zbyt drobne zmielenie kawy i zatkanie systemu zaparzania. Wyczyść zaparzacz (patrz instrukcja obsługi) i ustaw poziom mielenia na grubszy. 2. Drugi możliwy powód – ekspres do kawy jest zakamieniony. Uruchom program odkamieniania
1. Wykonaj program czyszczenia systemu mlecznego za pomocą specjalnego płynu. 2. Zdemontuj wszystkie części spieniacza do mleka (zgodnie z instrukcją obsługi) i przepłukaj je. W razie potrzeby, wcześniej zanurz elementy w roztworze środka do czyszczenia systemu mlecznego. 3. Upewnij się, że przewód mleka nie jest uszkodzony. 4. Sprawdź, czy wszystkie części systemu mlecznego są prawidłowo podłączone. 5. Mleko musi być świeże, schłodzone i o odpowiedniej zawartości tłuszczu (3-4%). 6. Jeśli powyższe wskazówki nie pomogły, uruchom program do odkamieniania. Zmniejszony dopływ pary spowodowany osadem wapiennym, może pogorszyć jakość spienienia mleka.
W ekspresach automatycznych nie zaleca się używania kawy aromatyzowanej. Ziarna te są zazwyczaj karmelizowane lub olejowane. Mielenie takiej kawy może spowodować zatkanie młynka oraz systemu zaparzania kawy. Zaleca się stosowanie wyłącznie świeżej, niearomatyzowanej i suchej kawy. Ziarna mokre lub bardzo tłuste (bardzo ciemno palone) również mogą zatkać ekspres do kawy.
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.