Imponujący krążek. Mniej bałaganu. Mniej zamieszania.
Przygotuj w domu kawę jak z kawiarni – od ziarna do espresso w mniej niż minutę. To, co najlepsze w ekspresie Barista Express z systemem Impress™ Puck. Pomaga uzyskać idealną dozę i precyzyjne ubicie, jednocześnie zmniejszając ilość fusów przy ekspresie i na blacie.
ZASMAKUJ KAWY JAK Z KAWIARNI W DOMU — A WSZYSTKO TO DZIĘKI FORMULE 4 KROKÓW
Ekspresy kolbowe Sage stosują formułę 4 kroków używaną w profesjonalnych ekspresach. Zostały zaprojektowane tak, aby używać właściwie dobranej porcji świeżo zmielonych ziaren kawy, zapewniać precyzyjną kontrolę temperatury i optymalne ciśnienie wody, a także robić prawdziwą mleczną mikropiankę niezbędną do tworzenia latte art. Wystarczy jedno dotknięcie.
INTELIGENTNE PORCJOWANIE DZIĘKI WBUDOWANEMU MŁYNKOWI STOŻKOWEMU Z 25 USTAWIENIAMI GRUBOŚCI MIELENIA
Ekspres automatycznie oblicza porcję na podstawie ostatniego mielenia, dzięki czemu jest zawsze gotowy na przygotowanie następnej porcji kawy.
WSPOMAGANE UBIJANIE
Proces ubijania kończy się obrotem tampera o 7° w celu uzyskania precyzyjniej ubitego krążka kawowego.
PRECYZYJNE MIERZENIE AUTOMATYCZNIE KORYGUJĄCE NASTĘPNĄ PORCJĘ
Jeśli trzeba zmniejszyć lub zwiększyć nieco ilość kawy, inteligentny system porcjowania dokonuje automatycznej korekty, zapamiętując ostatni wynik odmierzania i ubijania porcji oraz dostosowując je tak, aby następnym razem uzyskać idealny rezultat.
KOLBA ZE STALI NIERDZEWNEJ O ŚREDNICY 54 MM ZAPEWNIA PEŁNY SMAK DZIĘKI SITKOM O POJEDYNCZYM LUB PODWÓJNYM DNIE
Profesjonalna kolba ze stali nierdzewnej o średnicy 54 mm, mieszcząca idealną porcję 18 gramów świeżo zmielonej kawy, sprawia, że napar zyskuje pełny i bogaty smak.
PREINFUZJA PRZY NISKIM CIŚNIENIU, PO KTÓREJ NASTĘPUJE EKSTRAKCJA POD CIŚNIENIEM 9 BARÓW
Przygotowanie aromatycznego, kremowego espresso w kolorze karmelu rozpoczyna się od preinfuzji przy niskim ciśnieniu, po której następuje ekstrakcja pod wysokim ciśnieniem (9 barów) uzyskanym dzięki włoskiej pompie o mocy 15 barów.
UKŁAD GRZEWCZY THERMOCOIL PODGRZEWA WODĘ DO 93°C DZIĘKI SYSTEMOWI KONTROLI TEMPERATURY PID
Układ grzewczy Thermocoil z systemem kontroli temperatury PID dostarcza wodę o temperaturze dokładnie 93°C, aby zapewnić idealnie zrównoważony smak.
WŁASNORĘCZNIE SPIENIONA MIKROPIANKA
Dyszę pary Sage zaprojektowano w celu szybkiego spieniania mleka na gładką mikropiankę o jedwabistej konsystencji, gotową do tworzenia latte art.
AKCESORIA
– Kolba ze stali nierdzewnej 54 mm
– Dzbanek do mleka ze stali nierdzewnej o pojemności 480 ml
– Sitka z pojedynczym oraz podwójnym dnem (1 i 2 filiżanki)
– Uuchwyt do filtra wody i filtr
– Narzędzie do precyzyjnego wyrównywania kawy Razor™
– Tabletki do czyszczenia
– Klucz imbusowy
– Narzędzie czyszczące do dyszy pary
– Zaślepka do backflushingu
– Szczotka do czyszczenia
– Proszek do odkamieniania
Na razie nie ma opinii o produkcie.