Ekspres kolbowy Nuova Simonelli Aurelia MP – profesjonalny, 2 GR

Otrzymaj ofertę
W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji na temat tego produktu lub oferty dla klientów biznesowych prosimy o bezpośredni kontakt z działem klienta biznesowego - +48 223 433 879, [email protected].
Otrzymaj ofertę

Szczegóły

Innowacyjny system składający się z wielu bojlerów i technologia „MP” zapewniają najwyższy poziom kontroli i stabilności termicznej podczas każdej ekstrakcji. Technologia „MP” (Maximum Performance – z ang. „najwyższy poziom wydajności”) zapewnia wyższą energooszczędność, co pozwoliło producentowi zastosować mniejsze bojlery, które dodatkowo są termoizolowane i pokryte specjalną powłoką z innowacyjnego materiału, który zapobiega utracie ciepła i ogranicza zużycie energii. Proces parzenia jest wydajny i prosty: wystarczy ustawić wymaganą temperaturę. Całą resztą zajmuje się układ elektroniczny urządzenia, utrzymując stabilną temperaturę podczas całej fazy przygotowywania napoju. Bariści mogą liczyć na niezmiennie wysoką wydajność, a Twoja firma skorzysta na zmniejszonym zużyciu energii.

*****

„Nuova Aurelia” usprawnia przepływ pracy dzięki zastosowaniu innowacyjnych technologii zaprojektowanych w celu zagwarantowania najwyższej jakości i powtarzalnych rezultatów. Przekłada się to na zadowolenie zarówno po stronie baristów, jak i klientów, a także na zwiększoną wydajność. Nowy ekspres „Nuova Aurelia” to idealne rozwiązanie dla sieci kawiarni, palarni kawy, restauracji, hoteli i lokali o podobnym charakterze.

DLACZEGO „NUOVA”?

Nuova to włoskie słowo oznaczające „nowy”. Odzwierciedla ciągłe dążenie do innowacji, tak fundamentalne dla Nuova Simonelli. „Nuova Aurelia” to najnowsze arcydzieło firmy w dziedzinie parzenia kawy: jest to jeden z najbardziej inteligentnych i intuicyjnych ekspresów do kawy od Nuova Simonelli.

SOLIDNY DESIGN

Ekspres został wykonany z materiałów zaprojektowanych z myślą o intensywnej eksploatacji i dodatkowo wzmocniony, by zagwarantować niezrównaną trwałość.

JEDNO URZĄDZENIE DO PRZYGOTOWYWANIA CAŁEJ GAMY NAPOJÓW

„Nuova Aurelia” daje baristom możliwość przygotowywania szerszej gamy napojów w sposób zautomatyzowany i intuicyjny. Ten nowy, kompleksowy model oferuje różne ustawienia ekstrakcji, opcje spieniania mleka zwykłego lub roślinnego, a także innowacyjny system kontaktu między ekspresem a młynkiem.

PEŁNA AUTOMATYZACJA DLA PŁYNNIEJSZEGO PRZEPŁYWU PRACY 

Zapewnij spójną i stałą jakość przygotowywanych napojów w każdym lokalu swojej sieci. Wszystkie procesy można zautomatyzować i dostosować do ujednoliconego standardu dzięki zastosowaniu następujących rozwiązań:

– System identyfikacji portafiltra (opcjonalny)

– System komunikacji między młynkiem a ekspresem (opcjonalny)

– Pokrętło elektroniczne 

– Technologia systemu podawania pary „E-Steam”

– Technologia spieniania mleka „E-Milk” (opcjonalna)

– System czyszczenia „Auto-Purge” (opcjonalny)

– Ekran dotykowy

SYSTEM KOMUNIKACJI MIĘDZY MŁYNKIEM A EKSPRESEM (OPCJONALNY)

Aby uzyskać jeszcze wyższy poziom automatyzacji, użytkownicy mogą powiązać każdy portafilter z konkretną recepturą. Zarówno młynek, jak i ekspres rozpoznają portafilter i automatycznie dobierają odpowiednią dawkę, co usprawnia pracę i przekłada się na wyższą produktywność. Co więcej, ekspres i młynek wymieniają się ze sobą danymi, zapewniając baristom dostęp do przydatnych informacji ułatwiających zapewnienie powtarzalnych rezultatów parzenia.

ELEKTRONICZNE POKRĘTŁO PRZYSPIESZA CAŁY PROCES

Nowe elektroniczne pokrętło, które zastąpiło dźwignię pary użytą w poprzednich modelach, zostało wykonane z aluminium i zaprojektowane z myślą o jak największej ergonomii. Może również posłużyć do wybierania receptur wyświetlanych na ekranie. Takie rozwiązanie skutecznie zwiększa prędkość obsługi w zatłoczonych kawiarniach. 

ELEKTRONICZNA KONTROLA PARY 

„Nuova Aurelia” wykorzystuje innowacyjną i intuicyjną technologię „E-Steam” do elektronicznego kontrolowania przepływu pary. Zaprojektowano ją z myślą o nieprzerwanym doprowadzaniu odpowiedniej ilości pary, co pozwala sprostać zwiększonemu zapotrzebowaniu nawet w najbardziej gorączkowych porach dnia.

TECHNOLOGIA „E-MILK” (OPCJONALNA)

Zupełnie nowa technologia „E-Milk” daje możliwość automatycznego spieniania mleka zwykłego i roślinnego, zapewniając idealną temperaturę i porcję za każdym razem. Wystarczy użyć elektronicznego pokrętła, aby przygotować pożądaną ilość pianki do cappuccino, flat white, americano i wielu innych napojów.

– Ulepszona mobilność.  Dysza spieniająca jest jeszcze bardziej ruchoma, co przekłada się na optymalną ergonomię.

– Dysza spieniająca ze specjalnymi czujnikami.  Dysza spieniająca została wyposażona w specjalny czujnik mleka, który wyczuwa poziom zanurzenia i umożliwia automatyczne rozpoczęcie procesu spieniania. Kolejny czujnik aktywuje funkcję automatycznego oczyszczania, gdy dysza znajduje się w pozycji spoczynkowej i nie jest zanurzona w mleku.

– Dysza, która nie parzy. Dysza spieniająca została wykonana z polimeru i nie nagrzewa się w trakcie pracy, gwarantując komfort i bezpieczeństwo obsługi.

ESTETYCZNY DESIGN, KTÓRY PRZYKUJE UWAGĘ KLIENTÓW

Ekspres do kawy „Nuova Aurelia” cechuje się nie tylko niezrównaną funkcjonalnością, ale także estetycznym wyglądem. Design urządzenia kojarzy się z najwyższą jakością i z pewnością przyciągnie wzrok klientów. Urządzenie można personalizować na wiele sposobów, tak by wpasowało się w dowolne pomieszczenie.

ENERGOOSZCZĘDNOŚĆ

Ekspres „Nuova Aurelia” wykorzystuje innowacyjne rozwiązania technologiczne zaprojektowane z myślą o większej energooszczędności i ograniczeniu emisji dwutlenku węgla.

– Izolowane bojlery. Termoizolacja bojlera minimalizuje straty ciepła, co przekłada się na wyższą energooszczędność.

– Harmonogram tygodniowy. Urządzenie można skonfigurować w taki sposób, by włączało i wyłączało się w określonych dniach, co dodatkowo ogranicza zużycie energii.

– Wyłącznik grup zaparzających. Opcja przydaje się w dniach o zmniejszonym natężeniu ruchu.

Specyfikacja techniczna

Kraj pochodzenia:

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Producent
Gwarancja
Kraj pochodzenia
Liczba grup

2

Boiler

8 l

Napięcie

220/240 V

Moc

6900-8700 W

Podgrzewacz do filiżanek

Pasywny

Przygotowywane napoje

Czy ekspres do kawy ma opcję goracej wody?

Obsługa

Obsługa

Opakowanie zawiera

Dysza parowa
Rurka gorącej wody

Tak

Rurka gorącej pary

1

Wymiary i waga

Głębokość
Wysokość
Szerokość
Waga

Ustawienia

Wielkość porcji

Regulowany

Wysyłka

ul. Pańska 77/79, Warszawa
Brak na stanie
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Brak na stanie
ul. Stefana Okrzei 8/U4
Brak na stanie
Wysyłka krajowa (możliwość zakupu online)
Brak na stanie
Wysyłka międzynarodowa (możliwość zakupu online)
Brak na stanie

Dodatkowe informacje

Recenzje

0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ekspres kolbowy Nuova Simonelli Aurelia MP – profesjonalny, 2 GR”