Przepysznie bogaty i słodki rooibos z odważnym smakiem migdałów, jak również nutami soczystych czerwonych owoców, hibiskusa i pomarańczy. Rooibos to dobrze znana, zdrowa południowoafrykańska herbata ziołowa o słodkim posmaku. Dlatego właśnie posłużył jako baza do produkcji tej słodkiej, owocowej mieszanki, która jest jednym z bestsellerów firmy!
W saszetce znajdziesz wspaniałą herbatę liściastą, która naturalnie nie zawiera kofeiny.
Sposób przygotowania:
Ilość: 2-3 g na 200 ml
Temperatura: 95 °C
Czas zaparzania: 6-7 minut
Wskazówka: podawać na gorąco lub mrożoną o każdej porze dnia.
Składniki: rooibos (90%), mirt cytrynowy, hibiskus, skórka pomarańczy, naturalny aromat.
Opakowanie: kompostowalne(PLA).
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
O Babingtons:
W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna – można ją było dostać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Obecnie firma sprzedaje swoje doskonałe herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka firmy, “Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy wyjątkowe doświadczenie i historię “Babingtons” w filiżance.
Izabella D.
Świetna