Pyszna odmiana słynnej herbaty bergamotowej, zamknięta w hermetycznym pudełku. Czarna luźno liściasta herbata cejlońska jest aromatyzowana olejkiem bergamotowym, skórką cytryny i płatkami kwiatów, dzięki czemu powstaje zachwycająco zrównoważona mieszanka.
Sposób przygotowania:
Ilość: 1 torebka na 200 ml
Temperatura: 95 °C
Napar: 3-4 minuty
Wskazówka: Herbatą tą delektuj się samodzielnie lub z odrobiną mleka i/lub cukru.
Składniki: Czarna herbata ze Sri Lanki (90%), skórka cytryny, niebieskie chabry, krokosz barwierski, naturalny aromat bergamotki.
Wszystkie opakowania i torebki herbaty są w 100% biodegradowalne – Babingtons wierzy, że herbata jest przyjemniejsza, gdy dbasz zarówno o środowisko, jak i o siebie.
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
O Babingtons:
W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna – można ją było dostać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Obecnie firma sprzedaje swoje doskonałe herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka firmy, “Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy wyjątkowe doświadczenie i historię “Babingtons” w filiżance.”
Na razie nie ma opinii o produkcie.