Kawa mielona specialty Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 250 g

Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych * 90% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.

Szczegóły

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 4

White Pigeon prezentuje:

Aromat soczystych, leśnych jagód wisi w powietrzu, w tle czuć słodkie nuty rabarbaru i wanilii… 

Lecąc wysoko nad etiopskim regionem Guji, oko nakierowuje się na wartki nurt rzeki Turo, jak i na niedaleką stację obróbki kawy “Anasora”. Tysiące lokalsów, drobnych hodowców należących do grupy etnicznej Oromo polegają na tej stacji, by poddawać swoje ziarna procesowi obróbki. Israel Degfa, właściciel “Asnasora” i wysoko ceniony członek lokalnej społeczności nie tylko zamienia rodzime wiśnie kawowca w jedne z najlepszych ziaren na świecie – wspiera też tych, którzy pomagają zaistnieć tym cudom świata kawy.

Twój White Pigeon

Podsumowanie: 

Kraj pochodzenia | Etiopia

Region | Guji

Producent | Israel Degfa’s estate “Anasora”

Wysokość upraw | 1600–1800 m

Odmiana arabiki | Heirloom

Obróbka | Naturalna

Stopień palenia | Średni

Wynik oceny kawy według SCA | 88 na 100

Profil smakowy | Rabarbar, jagody, wanilia

Zalecane metody parzenia: wszystkie przelewowe metody parzenia (V60, Chemex, itp.), a także parzenie prosto w filiżance.

Składniki: mielone, palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specialty: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Specyfikacja techniczna

Kraj pochodzenia:

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Kawa typ
Kawa rodzaj
Producent
Kraj pochodzenia
Wynik w skali SCA

88.0000

Proces

Naturalny

Odmiana Arabica

Heirloom

Wymiary i waga

Waga

Wysyłka

ul. Pańska 77/79, Warszawa
Na stanie
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7
Na stanie
ul. Stefana Okrzei 8/U4
Na stanie
Wysyłka krajowa (możliwość zakupu online)
Na stanie
Wysyłka międzynarodowa (możliwość zakupu online)
Na stanie

Dodatkowe informacje

Gdzie ta kawa jest wypalana?
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?
Jaka jest różnica między kawą specialty a zwykłą?
Jak naturalna metoda obróbki wpływa na smak kawy?
Jak dużo kwasowości jest w smaku tej kawy?

Recenzje

5.00
2 opinie
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Krzysztof B.

    Lżejsza niż Indonezja ale super smak i aromat.Reasumując kawy z tej palarni są na bardzo wysokim poziomie i są powtarzalne.
    Polecam zarówno kawę jak i palarnię.

  2. Olga

    Niesamowity aromat! Mocno owocowa kawa o subtelnym zapachu mango, na pewno kupię jeszcze nie jeden raz 🙂

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!