Kawa mielona Parallel 36, 250 g

Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych * 90% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.
Dodaj do koszyka dowolne 4 kawy CAPRISETTE i/lub PARALLEL 250 g, zapłać tylko za 2.

Szczegóły

Poznaj smaki Ameryki w swojej filiżance! „Parallel 36“ to mieszanka ziaren arabica łącząca odmiany kawy specialty z Salwadoru i Brazylii. W rezultacie powstała kusząca kawa charakteryzująca się bogatym aromatem, a także nutami czekolady, orzeszków ziemnych, drewna i kwiatów.

Pas kawowy to poziomy pas ziemi położony pomiędzy północną i południową strefą zwrotnikową. Znajduje się on między 25. równoleżnikiem północnym a 25. równoleżnikiem południowym i przecina równik, który przebiega przez Amerykę Środkową i Południową, Azję i Afrykę. Kraje leżące w tym pasie oferują idealne warunki dla plantacji kawy. Dlatego też nasze mieszanki kaw specialty opierają się na paralelach – dla uzyskania idealnego smaku kawy. 

Liczba przypisana do każdej mieszanki symbolizuje różnicę między najwyższym północnym i najniższym południowym równoleżnikiem znajdującym się na danym kontynencie i należącym do pasa kawowego. W ten sposób powstały trzy mieszanki kaw o najwyższej jakości: „12“ z Etiopii i Tanzanii, „17“ z Indii i Papui Nowej Gwinei oraz „36“ z Salwadoru i Brazylii.

Składniki: mielona kawa palona.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Specyfikacja techniczna

Kraj pochodzenia:

Rodzaj ziaren kawy:

100% Arabika

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Kawa typ
Kawa rodzaj
Producent
Regiony pochodzenia kawy
Stopień palenia
Kraj pochodzenia
Rodzaj ziaren kawy

100% Arabika

Wymiary i waga

Waga

Wysyłka

Magazyn krajowy (możliwość zakupu online)
Na stanie
Magazyn centralny/międzynarodowy (możliwość zakupu online)
Na stanie
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Na stanie
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7, Warszawa
Na stanie
ul. Stefana Okrzei 8/U4, Warszawa
Na stanie

Dodatkowe informacje

Jak dużo kwasowości jest w smaku tej kawy?
Gdzie ta kawa jest wypalana?
Czy ta kawa jest dostępna również w postaci ziaren kawy?
Do jakiej metody parzenia lepiej nadaje się ta kawa: do espresso czy do zaparzania bezpośrednio w filiżance?
Czy mogę zaparzyć tę kawę we French pressie?

Recenzje

5.00
1 opinie
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Bartłomiej B.

    Aromatyczna kawa

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!