“Magnifico” to jeden z bestsellerów Charlesa Liégeois. Dominują w niej nuty ciemnej czekolady, drewna i opiekanego zboża. Aromat jest silny, a sama kawa naturalnie słodka. Po wypiciu ostatniego łyku na podniebieniu pozostaje długotrwały posmak czekolady. Z pewnością przypadnie do gustu tym, którzy preferują klasyczny smak kawy.
Mieszanka ta stanowi doskonałe połączenie kaw pochodzących z różnych regionów – Brazylii, Sumatry i Gwatemali – a kluczowe nuty smakowe są wynikiem zastosowania kolumbijskiej odmiany.
W Kolumbii kawa uprawiana jest na szczególnie dużych wysokościach – miejsca uprawy kawy znajdują się na wysokości ponad 1200 metrów nad poziomem morza. Idealne warunki klimatyczne nadają kolumbijskim odmianom kawy złożoność i bogactwo.
Składniki: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Tomek
Moja ulubiona ale niestety 140zl to jest za dużo.
Anna S.
Jedna z najlepszych kaw jaką znam. Rzeczywiście przywołuje wspomnienie najlepszych kaw pitych we Włoszech.
Edyta M.
Jakub K.
bardzo dobra kawa
Irmina Nowakowska
Kawa o wyrazistym wyważonym smaku, nie jest gorzka. Ulubiona kawa. Niezmiennie ta sama jakość – w punkt!