D.
G.
Min.
Sec.
Czy próbowaliście kiedyś kandyzowanych pomarańczy? To własnie ten rodzaj słodyczy czujemy w tej niezwykle soczystej kawie.
Prowadzona przez kobiety spółdzielnia „Twongerekawa coko“ znajduje się na wysokości 2000 m.n.p.m., w pobliżu wulkanicznego regionu północno – zachodniej Rwandy. Gleba na tym obszarze jest doskonale przystosowana do uprawy wysokiej jakości kawy. Kawy, która charakteryzuje się wyrazistymi nutami owocowymi. Dzięki procesowi miodowemu stosowanemu przy obróbce ziaren, kawa ta posiada wyjątkową słodycz i złożoność smaku.
Chociaż najwięcej smaku i aromatu tej kawy wydobywa się za pomocą ekspresu do kawy, to z powodzeniem można ją przyrządzić również przy użyciu French Pressa, Aero Pressa czy kawiarki.
KRAJ: Rwanda
REGION: Gakenke
PRODUCENT: Spółdzielnia Twongerekawa Coko
WYSOKOŚĆ n.p.m.: 2000 m
ODMIANA: Bourbon
PROCES: Miodowy
STOPIEŃ PALENIA: Średni
WYCZUWALNE SMAKI: Kandyzowana pomarańcza,kwiat kawowca
Rodzaj: Palona kawa ziarnista.
Sposób przechowywania: Suche, chłodne miejsce.
Na razie nie ma opinii o produkcie.
Twój komentarz
Nazwa
Adres email
Możesz wybrać, które pliki cookie chcesz, abyśmy używali. Niektóre z nich są niezbędne i nie można ich wyłączyć.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny i nie można ich wyłączyć. Nie zbierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.
Te pliki cookie pozwalają nam zoptymalizować naszą witrynę i zobaczyć źródła ruchu w witrynie. Korzystamy w tym celu z platformy Google Analytics. Zebrane dane nie identyfikują Cię i nie są udostępniane podmiotom trzecim. Włączenie tych plików cookie umożliwi Ci korzystanie z naszej wtyczki czatu na żywo i tym samym otrzymanie pomocy od naszych konsultantów.
Nikt nie lubi reklam w Internecie – zwłaszcza tych zupełnie nieistotnych. Te pliki cookie pozwalają nam identyfikować Twoje potrzeby i dostarczać tylko najbardziej odpowiednie oferty. Będziesz widzieć reklamy, nawet jeśli nie włączysz tych plików cookie, ale nie będą one dostosowane do Twoich potrzeb i zainteresowań.