Bezkofeinowa kawa specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, 250 g

Na stanie w naszym magazynie centralnym (możliwość zakupu online).
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych * 90% zamówień jest dostarczanych następnego dnia.

Szczegóły

“BLACK CROW WHITE PIGEON”. WYJĄTKOWE HISTORIE O KAWIE.

Rozdział 24

White Pigeon prezentuje: 

Bogate nuty czekolady i karmelu otwierają się przed tobą w akompaniamencie odświeżającej, kwaskowatej nuty jabłek i cytryn. Wokół ciebie, w powietrzu rozwija się niezwykła słodycz…

Z kolumbijskiego regionu Huila, znanego z wyjątkowych kaw specialty, zielona kawa trafia do Vancouver w Kanadzie, gdzie zlokalizowana jest siedziba Swiss Water Decaf. Po przybyciu na miejsce, przy użyciu najbardziej zaawansowanych technologii na świecie przeprowadzana jest dekofeinizacja – proces ten nosi nazwę firmy, która go stworzyła.

Podczas subtelnej obróbki używana jest tylko czysta woda. Zielone ziarna są zanurzane w ciepłej wodzie, co powoduje rozpuszczenie się kofeiny i cząsteczek smakowych. Potem w tej samej wodzie zanurzona jest nowa porcja ziaren: kofeina się rozpuszcza, jednak smak zostaje w ziarnach, ponieważ woda jest już nasycona cząsteczkami smaku. W ten sposób z kawy pozbywamy się 99,9% kofeiny, zachowując jednocześnie jej aromaty i smaki. Ten delikatny, łagodny proces dekofeinizacji jest stosowany jedynie do najwyższej jakości kaw specialty.

Twój White Pigeon

Podsumowanie: 

Kraj pochodzenia | Kolumbia

Region | Huila

Producent | Swiss Water Decaf

Wysokość upraw | 1000+ m

Odmiana arabiki | Castillo, Caturra, Colombia, Typica

Obróbka | Swiss Water Decaf

Stopień palenia | Średni

Wynik oceny kawy według SCA | 81.5 na 100

Profil smakowy | Jabłka, karmel, cytryna

Zalecane metody parzenia: wszystkie metody parzenia, w tym espresso. 

Składniki: palone ziarna kawy.

Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.

*****

“Black Crow White Pigeon” to opowieść o niezwykłych historiach związanych z kawą. Główni bohaterowie tej opowieści – Czarna Wrona i Biały Gołąb – uosabiają niezwykle zróżnicowaną paletę smaków kaw specialty: od ciemnych, głębokich, ziemistych nut po lekkie, subtelne aromaty. Każdy możliwy cud smaku mieści się na tej długiej skali, zaczynając od nieodgadnionej ciemności i powoli przekształcając się w rodzaj bieli, która zapiera dech w piersiach. Każda kawa, wraz ze swoją wyjątkową historią, kryje się w pięknym opakowaniu, które może przypominać nowy rozdział w czytanej książce: starannie ponumerowane rozdziały sięgają od 1 do 24. Zanurz się głęboko w nowych doświadczeniach z “Black Crow White Pigeon”: odkryj historie, które opowiada każdy rozdział, zanurz się w wyjątkowych smakach i wyrusz w podróż tak pachnącą, że nie da się jej zapomnieć. Rozpocznij swoją osobistą podróż od dowolnego rozdziału…

Specyfikacja techniczna

Kraj pochodzenia:

Rodzaj ziaren kawy:

100% Arabika, Kawa Specialty

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Kawa typ
Kawa rodzaj
Producent
Regiony pochodzenia kawy
Stopień palenia
Kraj pochodzenia
Wynik w skali SCA

81.5000

Metoda dekofeinizacji

Swiss Water

Odmiana Arabica

Caturra, Typicaí

Cechy kawy

Bezkofeinowa

Rodzaj ziaren kawy

100% Arabika, Kawa Specialty

Wymiary i waga

Waga

Wysyłka

Magazyn krajowy (możliwość zakupu online)
Na stanie
Magazyn centralny/międzynarodowy (możliwość zakupu online)
Na stanie
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Na stanie
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7, Warszawa
Na stanie
ul. Stefana Okrzei 8/U4, Warszawa
Na stanie

Dodatkowe informacje

Gdzie ta kawa jest wypalana?
Do jakich metod parzenia nadają się te ziarna kawy?
Jaka jest różnica między kawą specialty a zwykłą?
Większość kaw bezkofeinowych nie ma smaku, a jeśli go nie ma, to pojawia się nieprzyjemny posmak. A jak jest z tą kawą?
Czy są to w 100% ziarna kawy arabica?

Recenzje

5.00
1 opinie
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Edyta M.

Powiedz nam więcej o produktach zakupionych w naszym sklepie. Twoja opinia ma zanczenie!