Owoce kawowca cascara Roastains Colombia Finca Alcatraz, 1 kg

Otrzymaj ofertę
Otrzymaj ofertę

Szczegóły

Cascara to suszona skórka i miąższ owoców kawowca. Powstaje w stacji obróbki kawy, podczas procesu oddzielania owoca kawy od nasion.Zawiera dwukrotnie mniej kofeiny niż kawa, a zaparzona przypomina kompot z wiśni, żurawiny i jabłek, jest bardzo słodki i soczysty. Polecamy zaparzać w aeropressie, french pressie, hario largo lub na zimno cold brew.

Kraj: Kolumbia
Region: Oporapa, Huila
Wysokość: 1600 – 1700 metrów n.p.m.
Obróbka: myta
Paleta smaków: dojrzałe wiśnie, miód rzepakowy, bardzo orzeźwiająca
Przeznaczenie: French Press, Aeropress, Hario Largo, Cold Brew

Przewodnik po smakach
Miód Wiśnia
Kawa typ
Kawa ziarnista

Specyfikacja techniczna

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Kawa typ
Kawa ziarnista
Producent
Roastains
Regiony pochodzenia kawy
Kolumbia

Wymiary i waga

Waga
500 g

Wysyłka

Magazyn krajowy (możliwość zakupu online)
Brak na stanie
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Brak na stanie
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7, Warszawa
Brak na stanie
ul. Stefana Okrzei 8/U4, Warszawa
Brak na stanie

Recenzje

0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Owoce kawowca cascara Roastains Colombia Finca Alcatraz, 1 kg”


Idealne razem

To też może Ci się spodobać