Wkłady filtrujące „Purity C Quell ST” zostały opracowane z myślą o potrzebach branży gastronomicznej i vendingowej. Zmniejszają twardość wody i ograniczają ryzyko związane z osadzaniem się kamienia wewnątrz urządzeń. Ponadto wkłady wychwytują jony metali, m.in. ołowiu i miedzi, a także eliminują substancje, które mogą negatywnie wpływać na smak i aromat wody pitnej (np. pozostałości chloru).
CECHY I FUNKCJE:
– Technologia filtracji BRITA dekarbonizuje wodę w czterech etapach, ograniczając osadzanie się kamienia, co przekłada się na rzadsze awarie i związane z nimi koszty serwisu oraz naprawy.
– Skutecznie zmniejsza ilość niepożądanych substancji, które mogą negatywnie wpływać na smak i aromat wody pitnej.
– Ujednolicona koncepcja głowicy filtra dla wszystkich wkładów z serii „Purity C”, z różnymi konstrukcjami pod indywidualne wymagania.
– Łatwa obsługa dzięki systemowi szybkiej wymiany i innowacyjnemu uchwytowi blokującemu umożliwiającemu bezpieczną regulację.
– Zintegrowany zawór spustowy zapewnia oszczędność miejsca i łatwość obsługi.
– Nadaje się do kolbowych i automatycznych ekspresów do kawy, automatów samoobsługowych, a także pieców konwekcyjno-parowych i piekarników.
Wydajność (w automatycznych i kolbowych ekspresach do kawy oraz automatach samoobsługowych, przy twardości węglanowej 10 °dH i obejściu 40%): do 11 500 l.
Na razie nie ma opinii o produkcie.