Włoskie ciasto wielkanocne z kremem czekoladowym Zaghis Colomba Regale Farcita Al Cioccolato, 800 g

Wyprzedane

Szczegóły

Colomba pasquale to tradycyjne ciasto w kształcie gołębicy, którym Włosi delektują się podczas Wielkanocy. Podobnie jak w przypadku panettone ciasto przygotowuje się z mąki, jajek, cukru, naturalnych drożdży i masła. Następnie nadaje się mu kształt gołębia, który ma symbolizować pokój i nadzieję, a przed pieczeniem zazwyczaj posypuje się go cukrem perlistym i migdałami.

Ciasto jest równie wyśmienite z wierzchu, jak i w środku. Wszystko dzięki przepysznej polewie i kremowemu nadzieniu czekoladowemu. To dekadencki deser, który sprawia, że Wielkanoc staje się naprawdę wyjątkowa.

– Przygotowane na bazie jaj z wolnego wybiegu, mleka i miodu wielokwiatowego z Włoch

– Z kremem czekoladowym, polewą kakaową i płatkami gorzkiej czekolady

Składniki: mąka PSZENNA, krem czekoladowy 14% (syrop glukozowy, woda, cukier, olej palmowy, dekstroza, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 3,5%, odtłuszczone MLEKO w proszku, alkohol, masło kakaowe, aromaty, substancja zagęszczająca: pektyna, substancja konserwująca: sorbinian potasu, sól), cukier, woda, MASŁO (MLEKO), zaczyn z drożdży naturalnych (PSZENICA) 6%, niskotłuszczowa polewa kakaowa 5% (cukier, uwodorniony tłuszcz roślinny (olej z ziaren palmowych, olej kokosowy), niskotłuszczowe kakao 20%, LAKTOZA, emulgator: lecytyna SOJOWA, aromaty), żółtka włoskich JAJ z wolnego wybiegu, płatki ciemnej czekolady 4% (cukier, miazga kakaowa 36%, masło kakaowe, emulgator: lecytyna SOJOWA, aromat), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, włoskie JAJA z wolnego wybiegu, syrop glukozowo-fruktozowy, świeże włoskie MLEKO pełne, włoski miód wielokwiatowy, mąka PSZENNA słodowa, sól, naturalne aromaty. MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GORCZYCY I ORZECHÓW.

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać produkt w szczelnym zamknięciu.

Specyfikacja techniczna

Kraj pochodzenia:
Włochy

Specyfikacja techniczna

Podstawowe cechy

Producent
Zaghis
Wartość energetyczna, kJ
1678
Wartość energetyczna, Kcal
400
Całkowita zawartość tłuszczu
18 g
Całkowita zawartość tłuszczu, w tym tłuszcze nasycone
11 g
Węglowodany
52 g
Węglowodany, z czego cukry
23 g
Białko
6.7 g
Sól
0.46 g
Kraj pochodzenia
Włochy
EAN
8004640074294

Wymiary i waga

Waga
800 g

Wysyłka

Magazyn krajowy (możliwość zakupu online)
Brak na stanie
Magazyn centralny/międzynarodowy (możliwość zakupu online)
Brak na stanie
ul. Pańska 77/79, Warszawa
Brak na stanie
ul. Ludwika Rydygiera 16/U7, Warszawa
Brak na stanie
ul. Stefana Okrzei 8/U4, Warszawa
Brak na stanie

Recenzje

0
0 opinie
0%
0%
0%
0%
0%

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Włoskie ciasto wielkanocne z kremem czekoladowym Zaghis Colomba Regale Farcita Al Cioccolato, 800 g”


Nasze zalecenia

Inni oglądali też